INFO FOR RIDERS

The bitless competitions under the patronage of the Czech bitless society can be organized only by full member´s entities.

The subject confirms its membership every year by early payment fees. The riders can check the subject´s membership by looking into the register of subjects.

The riders of whatever kind of licence registered under the Czech Equestrian Association may safely participate in the bitless competitions organized by these subjects.

All the disciplines included in the Czech bitless society rules are divided in hobby competitions and oficial competitions.

Hobby competitions CBS

• Hobby závodů se smí zúčastnit i ti jezdci, kteří nejsou členy spolku a zároveň nemají licenci ČJF.
  • Jezdci, kteří mají licenci pod ČJF by ve svém vlastním zájmu měli být členy Českého bezudidlového spolku i při účasti na hobby závodech.
  • Individual hobby competitons and their levels you can find in the section Disciplines.

Upozornění pro členy ČJF (vlastník hobby kartičky či licence). Pokud se budete chtít účastnit závodů našeho spolku (hobby i oficiální), je ve Vašem zájmu být zaregistrovaným členem našeho Českého bezudidlového spolku. Díky tomu se v žádném případě nemusíte obávat pokuty ze strany ČJF za účast na jiných závodech (nepořádaných pod záštitou ČJF).

Oficial competitions CBS

Oficiálních závodů ČBS se smí zúčastnit pouze jezdci, kteří splní následující podmínky pro získání licence bezudidlového jezdce:

• The rider must be full member of the Czech bitless society.
  • V anglických disciplínách (drezúra a parkur) jezdec musí jako člen spolku na hobby závodech ČBS absolvovat minimálně 2 drezúrní úlohy stupně Z s umístěním do 6. místa , nebo 2 parkury na úrovni 80cm s nejvýše 11tr.b., nebo kombinaci obou.
  • Ve westernových disciplínách jezdec musí jako člen spolku na hobby závodech ČBS absoltovat minimálně 2 soutěže s umístěním do 6.místa.
  • Jezdec si po splnění podmínek musí zažádat na sekretariátu ČBS o licenci bezudidlového jezdce buď písemně, nebo elektronicky. Do žádosti vypíše místa, kde si splnil kvalifikaci do oficiálních soutěží a výsledky jednotlivých závodů.
  • Sekretariát do 30ti dnů od obdržení žádosti musí jezdci zaslat licenci, kterou se jezdec bude prokazovat na oficiálních závodech.

Benefits for our members:

• e-book about bitless bridle riding for free
  • tutoring and consultancy in bitless riding
  • reciprocal support
  • discount 10% on bitless equipment on cleverhorse.cz

Membership´s registration

Fill in all the information required. Thank you.