Aktuální situace vzhledem k pandemii Covid-19

23.03.2020

Vážení členové, rozhodčí, příznivci,

Dovolujeme si Vás informovat o aktuálním dění ve spolku v návaznosti na celosvětové šíření nového koronaviru. Po dobu trvání nouzového stavu nejsou plánované žádné akce pod hlavičkou ČBS, tudíž pro tuto chvíli nemáme žádná zásadní omezení ani nemusíme rušit důležité akce, ovšem jistě Vás zajímá, jak to letos bude s Mistrovstvím ČR.

1) Činnost spolku nyní nijak neomezujeme, stále pracujeme na přípravách MČR, vytváříme dokumenty, zajišťujeme spolupráci. I Vás tímto žádáme o součinnost, připomínáme splatnost členských příspěvků a poplatků za licence do 30. 4. 2020. I když je situace aktuálně nejasná, budeme rádi, pokud to nevzdáte a budete nás podporovat i nadále.

2) Termín MČR zůstává platný, pokud se situace ohledně šíření koronaviru neuklidní v následujících měsících, budeme muset přistoupit k dalším opatřením - zatím však MČR zrušeno není a doufáme, že se v srpnu budeme moci sejít!

3) Hobby závody, semináře a další plánované akce spolku jsou po dobu trvání nouzového stavu a omezení volného pohybu osob zrušeny, dále budeme postupovat dle následujících kroků vlády, situaci pro Vás sledujeme a budeme Vás průběžně informovat. První hobby závody jsou plánovány na květen - o jejich konání či nekonání se rozhodně na základě dalšího vývoje. Pokud by vývoj situace nebyl příznivý a nebylo možné splnit si kvalifikaci na MČR díky rušení hobby závodů, přistoupíme k dalším opatřením, v tuto chvíli zatím vše zůstává tak, jak je.

4) 14. 3. 2020 se konala "schůze" (on-line konference) vedení, zápis z ní můžete očekávat v následujících dnech na oficiálních stránkách spolku.

Zároveň bychom chtěli poprosit všechny naše členy, jezdce, rozhodčí - dodržujte rozhodnutí vlády, omezte kontakt s ostatními lidmi na nezbytné minimum - péče o zvířata je povolená, proto si važme toho, že s nimi můžeme nadále trávit čas, ale je třeba k tomu přistupovat s rozvahou, chránit sebe, své blízké i ostatní před možným šířením nákazy.

Děkujeme a přejeme všem zdraví a sílu k překonání nynější nelehké situace.

Český bezudidlový spolek