Práce na dlouhých otěžích s Kristínou Koudelovou

31.01.2020

25. - 26. 1. 2020 Jezdecká škola Ranč Třebušín

Zúčastnění: Verča Šteffenová, Adriana Barešová

O tomto víkendu jsme se sešli v areálu Ranče v Třebušíně s Kristínou Koudelovou, aby nám ukázala základy práce na dlouhých otěžích.

Teoretická část se odehrávala v klubovně nad teplým čajem a dobrotami. Probrali jsme si jaké potřebujeme vybavení, základní pomůcky a pojmy. Důležitým bodem byla vlastní biomechanika pohybu koně, což mě osobně se velmi líbilo. Uvědomit si co vlastně kůň musí udělat, aby se například ohnul, je podle mě velmi důležité a může to předejít mnoha negativním situacím v tréninku. Kristýna se nás často ptala na tyto záludné otázky a málokdo uměl odpovědět.

Odpoledne bylo pak zasvěceno práci s koňmi. V hale jsme viděli tři dvojice. Dva koně byli v práci začátečnici, třetí kobylka už ovládala základy. S koňmi se pracovalo na obnoscích. Kristína nám vše opět vysvětlila a vše jsme si ve dvojicích vyzkoušeli na svých dvounohých kolegyních 😊

Neděle už byla především o praxi. Ráno jsme si teoreticky zopakovali všechna cvičení krok po kroku a pak vyrazili do haly. Na koně a jejich vodiče se kladli trochu větší nároky, vodiči si zkoušeli nové cviky. Seminář skončil závěrečnou diskuzí.

Po celý víkend se o nás starala provozovatelka areálu Tereza Hýžová. Děkujeme za vynikající jídlo a přátelskou atmosféru.

Ranč Třebušín je otevřen všem nadšencům pro bezudidlový sport. 😊 V případě zájmu o konání nějaké akce pro "bezudidlaře" se neváhejte na Terku obrátit. Má velký cit a pochopení pro koně a patří k těm, kteří to chtějí dělat jinak 😊