ZRUŠENÍ MISTROVSTVÍ 2020

08.05.2020

Vážení příznivci bezudidlového ježdění,

vzhledem ke stále nejistému vývoji situace okolo nákazy COVID-19 jsme se rozhodli přijít se zásadním krokem - zrušením letošního MČR. Není to pro nás jednoduché rozhodnutí, avšak vede nás k tomu hned několik faktů - mnoho z Vás nemělo dlouhou dobu vůbec možnost navštívit své čtyřnohé parťáky, podmínky pro trénink na spoustě míst nejsou (a než se vše vrátí do normálu ještě nějakou dobu nebudou) příznivé a vyhlídky na pořádání sportovních akcí též (nikdo nám nezaručí, že se situace nezmění, že bude možné neomezené stravování atd.) Bohužel jsme byli nuceni zrušit veškeré hobby závody, které byly prozatím vypsány v kalendáři a tudíž možnost získat licenci k účasti na MČR je nyní pro nové zájemce prakticky nulová. Ač věříme, že by se našlo nemálo těch, kteří mají licenci z předchozích dvou let, není zatím záruky, že účast na sportovních akcích bude v srpnu již bez omezení a v případě nízké účasti či nutnosti pořádat pouze jednodenní závody, bez ubytování/ustájení a diváků, by pro spolek nebylo reálné zajistit pronájem areálu, případně by startovné muselo být neúnosně vysoké. Nikdo z nás zatím nemůže předvídat, jak se situace vyvine v následujících měsících, a tak jsme museli učinit toto rozhodnutí co nejdříve. Pokud se situace v průběhu jara/léta zlepší a dojde k dalšímu uvolnění opatření, jsme připraveni uspořádat několik hobby závodů (minimálně v severočeské oblasti). Díky tomu, že nám odpadnou starosti s přípravou MČR, budeme mít více času věnovat se úpravě pravidel, přípravě pravidel pro westernové disciplíny, zásadním změnám v konceptu získávání licencí, ale také našim čtyřnohým parťákům a rodinám. Navíc pro Vás plánujeme jednu "zimní" akci, kde bychom se (pokud situace dovolí) mohli všichni společně setkat.
Návrat do běžného života bude pozvolný a pokud ho neuspěcháme, budeme se moci na kolbištích sejít co nejdříve. Užívejme si letošní rok, jako rok "zvolnění" zaběhlého života, věnujme čas přípravě a tréninku v domácím prostředí a pokud to vyjde, třeba se na podzim budeme moci pochlubit svou pílí na kolbištích anebo se sejdeme příští rok na MČR 28. - 29. 8. 2021, "opět" na Královickém dvoře.

Budeme se na Vás těšit, přejeme mnoho zdraví a osobních úspěchů.

ČBS